O nas 2018-02-28T12:04:09+01:00

O igri

Vse se je začelo z zagnano skupino 15 mladih skavtov iz Komende.

Želeli so pripraviti projekt za ostale skavtske skupine, ki bi združeval čim več lastnosti zanimivih dobrih iger, ki od tebe zahtevajo nekaj več – poskusili so združiti pustolovski značaj nočnih iger s timskim delom, kjer je veliko gibanja in si hkrati postavljen pred izzive, ki zahtevajo malo več iznajdljivosti in domišljije, ter občutke najboljših družabnih ali računalniških iger, ki te potegnejo v svojo zgodbo ter te držijo v nenehni želji po še. Tako se je rodila ideja, da bi obiskovalce projekta zaprli v labirint, iz katerega bi morali pobegniti.

Ideja – zgraditi labirint za ljudi – se je sprva zdela nemogoča – spomladi 2015 pa je v eni izmed lokalnih gozdov zrasel okoli 2500 kvadratnih metrov velik labirint, ki je vsem obiskovalcem nudil nepozabno, adrenalinsko, pustolovsko nočno igro. Odziv je bil izjemen, zato so se odločili, da bodo projekt ponovili.
Aprila 2016 je zato v istem gozdu ponovno nastal labirint, ki je bil še nekoliko večji in se je izvajal 6 noči. Zanimanje je bilo veliko in vsi termini so bili razprodani v 14 dneh pred prvim dogodkom, zato so odprli še dodatnih 5 terminov, ki so jih prav tako v nekaj dneh zapolnili.

Projekt je bil obakrat izveden pod vodstvom Roka Valenčiča, prvi igralec labirinta pa je bil Domen Jurkovič. Zaradi neverjetnega odziva udeležencev in ljubezni do igre, sta se oba odločila poprijeti za delo ter to izjemno igro spremeniti v poslovno priložnost – rodil se je Labyrinth Ljubljana.

Več o originalnem skavtskem projektu tukaj.

Več o tem, zakaj se Labyrinth Ljubljana zapira 18.4.2018 tukaj!

O naju

Rok Valenčič
Rok ValenčičOdnosi z javnostjo
Domen Jurkovič
Domen JurkovičTehnika

Press & logo

Logo za temno in svetlo podlago

Za dodatno gradivo ali informacije nas kontaktirajte na info@labyrinth-ljubljana.com.
Logo: Mateja Jurkovič @ Lensart